Today.ua

В Україні можуть подорожчати автомобілі

В Україні з 1 серпня поточного року вводиться спецмито в розмірі 5% на автомобілі, що ввозяться з Росії. Якщо постачальники не доведуть, що ввезені авто зроблені не на російських заводах, їм доведеться платити спецмито, що відповідно підвищує загальну вартість ввезеного автомобіля. Про це повідомляє Autonews.ua.

На сьогоднішній день не так багато автомобілів з Росії потрапляють в Україну, бо на них діє запроваджений кілька років тому додатковий податок у розмірі від 10 до 15%. Тим не менш, на українському ринку як і раніше присутні такі російські автомобільні бренди, як Lada, ГАЗ, УАЗ, КамАЗ, ПАЗ. До того ж, з РФ до нас в країну ввозять деякі свої моделі компанії VW, Hyundai та Kia.

Якщо постачання цих автомобілів продовжиться (а, швидше за все, так і буде, просто знизиться кількість машин, що ввозяться), то ціни на них зростуть мінімум на 5%.

Також можуть подорожчати автомобілі, які ввозять "сірі" дилери і приватники з Європи, США, Азії. Вони навряд чи зуміють отримати офіційний "сертифікат про походження".

А ось у офіційних дилерів проблем з отриманням такого сертифіката бути не повинно. Такої думки дотримується Олег Назаренко, голова асоціації ВААІД.

Багатьох українців, напевно, хвилює питання, чи потраплять під дію спецмита автомобілі з іноземною реєстрацією? Швидше за все, ні, їх це не торкнеться. Законодавство не передбачає наявність сертифіката походження б/у авто на єврономерах. До того ж, навряд чи "євробляха" з Європи має російське "коріння".

Раніше Today.ua повідомляв, що з 1 червня 2019 року в Україні почнуть діяти обмеження Росії на експорт в Україну деяких сировинних товарів, у тому числі нафти і нафтопродуктів, що вплине на вартість палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ