Today.ua

В Україні 10 млн громадян отримали осучаснену пенсію, - Розенко

У результаті індексації пенсій, яка розпочалася у березні, близько 10 мільйонів пенсіонерів відчули на собі "позитивні результати" пенсійної реформи. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

"З 1 березня біля 10 млн українських пенсіонер відчули на собі, що пенсійна реформа, яку ми почали в жовтні 2017 року, дає позитивні результати", - сказав Розенко.

Віце-прем’єр зазначив, що індексація і осучаснення пенсійних виплат відбуватиметься автоматично щороку.

За його словами, кожного 1 березня людина отримуватиме нову проіндексовану пенсію й розмір індексації не може бути меншим 100 гривень.

Він наголосив, що 2,5 млн українців отримали під час індексації понад 1000 грн щомісячних виплат.

Окрім того, Павло Розенко підкреслив, що жодна соціальна програма в Україні не буде зупинена.

Нагадаємо, українців примусово змусять накопичувати собі на пенсію. Інакше громадяни, які вийдуть на пенсію в 2030-2035 роках, будуть приречені на злидні – солідарна система не зможе їх забезпечити навіть мінімальним рівнем життя.

Окрім того, в рамках масштабної реформи в сфері пенсійного забезпечення в Україні зміниться принцип надання державної допомоги соціально незахищеним верствам населення. В першу чергу планується відмовитися від так званих “статусних” або “спеціальних” пенсій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ