Today.ua

У РПЦ відреагували на отримання українською церквою Томосу

Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ).

Голова синодального відділу Московського патріархату по взаєминах церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що Томос про автокефалію української православної церкви (ПЦУ) не має ніякої "канонічної сили» і є простим «папірцем».

У РПЦ вважають, що за допомогою стамбульського патріарха українські політики хочуть вкрасти Різдво у мільйонів віруючих на Україні. В РПЦ переконані, що цей документ був підписаний із «порушення канонів» і тому «ніякою канонічною силою він не володіє».

"Це всього лише папір, що є результатом невгамовних політичних та особистих амбіцій. Патріарх Варфоломій сьогодні остаточно відірвав себе від світового православ'я, вступивши у розкол», - заявив Легойда.

Нагадаємо, що 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було прийнято доленосне рішення про створення Помісної Української церкви. Главою Православної церкви був обраний митрополит Київського патріархату Епіфаній.

Як повідомлялося, 6 січня Петро Порошенко і спікер Верховної Ради Андрій Парубій візьмуть участь у церемонії вручення Томосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ