Today.ua

В Росії Павла Гриба засудили до шести років тюрми

Сьогодні, 22 березня, українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в примусі до теракту росіянки Тетяни Єршової, у Ростові-на-Дону засудили до шести років позбавлення волі.

"Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді шести років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму", - зачитав суддя вирок.

Як відомо, 24 серпня 2017 року Павло Гриб був викрадений співробітниками ФСБ РФ під час перебування на території Білорусі, куди він поїхав зустрітися зі знайомою. ФСБ РФ звинувачує затриманого громадянина України Павла Гриба в пособництві тероризму. За версією слідства РФ, Гриб запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в російській школі.

Нагадаємо, вчора, 21 березня, у своєму останньому слові в’язень Кремля Павло Гриб не визнав звинувачень, тому що вони були висунуті Федеральною службою безпеки – "бандитами і вбивцями". Він також зазначив, що "ніхто не мав підстав вважати", що незалежна Білорусь є "насправді небезпечною".

Український політв’язень Павло Гриб побажав усім українським патріотам з гідністю пройти полон – "по правді і совісті". Наприкінці Павло Гриб гордо вимовив: "Слава Україні! Слава українській нації!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ