Today.ua

В Росії палають і вибухають боєприпаси: зруйновано житлові будинки, є постраждалі

В селі Кам'янка Красноярського краю РФ на артилерійському складі у військовій частині сталася пожежа, через що почали вибухати боєприпаси. В результаті вибухів були пошкоджені житлові будинки. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело в екстрених службах регіону.

"Постраждали житлові будинки. Вибиті вікна вибуховою хвилею. Територія (військової частини, - ред.) оточена", - сказав співрозмовник журналістів.

Вибухи і пожежа сталися в понеділок на складах з артилерійськими боєприпасами у військовій частині в Ачинському районі Красноярського краю. Двоє людей доставлені в лікарню з осколковими пораненнями, на місце НП спрямовані автобуси для евакуації.

Нагадаємо, в російському Сибіру горить майже 3 мільйони гектарів тайги. Масштабні лісові пожежі тривають вже понад тиждень. У соціальних мережах серед росіян розгорнулися різні акції, де зірки і прості користувачі закликають чиновників гасити пожежі. Однак боротись з масштабною пожежою в Красноярському краї вирішили досить нетрадиційно - у церквах щодня моляться за те, щоб в регіоні припинилися пожежі і пішли дощі.

Член політичної ради ВО “Свобода”, відомий борець за права української мови і громадський діяч Ірина Фаріон назвала лісові пожежі у Сибіру "помстою дикунам московським".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ