Today.ua

В Одеській області виборців змушували голосувати за одного з кандидатів у президенти

Під час голосування на виборах президента 21 квітня в селі Олександрівка в Одеській обласній психіатричній лікарні № 2 виборців змушували голосувати за одного з кандидатів у президенти України.

За даними спостерігачів Громадянської мережі «ОПОРА» на спеціальній виборчій дільниці № 510523 виборці, які виходили з кабінок для голосування, повідомляли медичній сестрі, яка привела їх до приміщення для голосування, про те, що вони поставили відмітку «у першому рядку виборчого бюлетеня».

За вказаним фактом складено акт про порушення. Поліцейські, які охороняють приміщення виборчої дільниці, викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

«Відповідно до ч. 2 ст. 6 Закону України "Про вибори Президента України", заборонено застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця», — прокоментував ситуацію координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» в Одеській області Анатолій Бойко.

Нагадаємо, демонстрація результатів волевиявлення — це порушення таємниці голосування, за яке передбачено штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи строком до двох років, або обмеження волі до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ