Today.ua

В одеській колонії стався бунт ув'язнених: постраждало четверо правоохоронців

У Південній виправній колонії №51 на Люстдорфської дорозі в Одесі стався бунт ув'язнених та пожежа. Про це повідомляє відділ комунікацій місцевої поліції.

Повідомляється, що під час бунту тілесні ушкодження отримали четверо працівників колонії, їм було надано медичну допомогу.

Загиблих внаслідок сутичок немає.

Повідомляється, що наразі ситуація повністю контрольована правоохоронцями. Зачинщики заворушення ізольовані, з ув’язненими ведуться перемовини.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, за інформацією омбудсмена Людмили Денісової, ув'язнені розпочали бунт в колонії через обшуки, які проводили у засуджених.

Заручниками бунтарів стали три медичних працівника та три охоронця, які перебували в локальних зонах колонії, яких вже звільнили.

Денісова повідомила, що порушення прав ув’язнених під час придушення бунту з боку правоохоронців не було.

Нагадаємо, під час перевірки Державної установи «Полтавська виправна колонія № 64» обласна прокуратура знайшла знаряддя, яке могли використовувати для жорстокого катування в’язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ