Today.ua

В Одесі затримали банду під орудою високопосадовця СБУ: вимагали гроші та погрожували убити рідних

В Одесі затримали організовану злочинну групу, яку створив та керував нею високопосадовець СБУ. Зловмисників затримали сьогодні. А викрили їх спільними зусиллями кількох силових відомств: ДБР, прокурорів Офісу генерального прокурора, а також співробітників Головного управління Внутрішньої безпеки СБУ.

Ян з'ясувалось, до ОЗГ входило щонайменше четверо осіб. Організував їх та керував ними підполковник СБУ, який "за сумісництвом" був ще й заступником начальника одного з відділів обласного управління СБУ.

Зловмисники упродовж травня шантажували одного з місцевих чоловіків, який начебто якимось чином був причетний до смерті одного з народних депутатів. Вимагачі повідомили, що мають інформацію щодо обставин смерті нардепа, яка може зашкодити  чоловікові. Отже вони можуть або дати хід цій інформації, або не давати їй ходу.

За своє мовчання підприємливий СБУшник вимагав у чоловіка 250 тисяч доларів. Якщо ж той не погодиться, обіцяв не тільки віддати компромат в руки слідства, але й вчинити розправу над ним та його рідними.

Однак щось для бандитів пішло не так, і сьогодні їх усіх "пов'язали". Підполковнику СБУ вже повідомили, за якою статтею триватиме слідство. Наразі тривають обшуки у помешканнях фігурантів справи та управлінні СБУ Одеської області.

Якщо в суді доведуть вину зловмисників, то їм світить від 8 до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Нагадаємо, днями в Вінниці ДБР затримало трьох спритників, які видавали себе за генерала СБУ, радника президента і члена організації по боротьбі з корупцією та вимагали з підприємця неіснуючий мільйонний борг. Але там посадовці були ряжені, а тут – живісінький підполковник СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ