Today.ua

В ОБСЄ показали російські новітні системи озброєння окупантів на Донбасі

На Донбасі в смт Южна Ломуватка Луганської області спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ), мандат якої раніше продовжили в Україні, зафіксували нові системи озброєння, які належать Росії. Про це йдеться в повідомленні місії України в СММ ОБСЄ і ООН у Відні на сторінці в мікроблозі Twitter.

"Російські новітні системи озброєння - автоматизована станція перешкод Р-330Ж "Житель" і комплекс радіоелектронної боротьби "Тірадо-2", зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ неподалік від смт Южна Ломуватка, на окупованій Росією частини Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Р-330Ж "Житель" забезпечує автоматизоване виявлення і аналіз сигналів джерел радіовипромінювання в робочому діапазоні частот, постановку радіоперешкод носячим і мобільним наземним станціям, автоматизоване ведення телекодової інформаційного обміну, автоматичне тестування апаратури і виявлення несправних елементів, ведення картографічних даних з відображенням інформації про розвідані джерела.

Нагадаємо, на Донбасі в ході тренування пожежної команди в одному з мотострілецьких підрозділів російських окупаційних військ, за вказівкою перевіряючого, для імітації пожежі було розпалено багаття. У результаті невмілих дій пожежників та недостатньої кількості засобів пожежогасіння, вогонь перекинувся на майданчик для зберігання техніки, внаслідок чого згоріло та пошкоджено до п’яти одиниць бойових машин незаконних збройних формувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ