Today.ua

У новій Раді неможливо створити коаліцію: Магера пояснив права “Слуги народу“

Колишній заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера пояснив норму, яка прописана у статті 83 Конституції України. За попередніми даними ЦВК, фракція "Слуга народу" отримує більше 226 голосів. Таким чином, пропрезидентська фракція буде мати права коаліції.

"У новому парламенті створити коаліцію неможливо. Оскільки фракція "Слуга народу" в разі отримання більшості депутатів парламенту буде мати права коаліції. Тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями", – заявив Магера, посилаючись на статтю 83 Конституції України.

Андрій Магера нагадав, що така ж ситуація в історії України була в 1990 році, коли більшість парламенту сформувала так звана "Група 239" — комуністична фракція I скликання.

Нагадаємо, лідер політичної партії “Слуга народу” Дмитро Разумков зізнався, що посаду віце-спікера у Верховній Раді нового скликання дістанеться опозиції. Правда, партії повинні спочатку конкретно визначитися зі своїм опозиційним статусом. Разумков вважає, що віце-спікером Верховної Ради має бути людина, яка буде працювати, незалежно від перебування в опозиції, на інтереси України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ