Today.ua

“В моєму мозку я закінчив війну“: Зеленський зробив дивну заяву щодо Криму і Донбасу

Президент України Володимир Зеленський "в своєму мозку" вже закінчив війну на Донбасі. Таку заяву він зробив під час Українського ланчу в Мюнхені. Відео було оприлюднено в соцмережах.

При цьому Зеленський визнав, що у січні 2020 року спостерігалось загострення конфлікту на сході України.

"Я отримав статистику і в січні я побачив знову загострення, знову жертви. Було дуже боляче. Що ти робиш? Ти починаєш продовжувати діалог. Ми просто дзвонимо всім колегам, промовляємо, давайте заспокоїмося", - зазначив Зеленський під час свого виступу у Німеччині.

Коментуючи питання закінчення війни на Донбасі, глава держави заявив, що це і так наша територія.

"Що буде далі, як ми закінчимо війну, не залежить тільки від України. В моїй ментальності, в моїй культурі і в моєму мозку я закінчив війну. Це наша територія", - продовжив президент.

Така заява обурила багатьох українців.

Зокрема, журналіст Валерій Калниш заявив, що Зеленський не мав права робити подібні заяви.

"Президент воюючою країни, людина, яка за півгодини до цього яскраво намагалася донести до західної громадськості суть війни в своїй країні, використавши образ годинника, де секундна стрілка, що рухається, забирає життя конкретних людей, не має права, повторюся, навіть в колі друзів, говорити, що для себе він цю війну закінчив. А він це сказав. "У моєму мозку я закінчив війну" - наголосив журналіст.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що вірить, що за час свого правління йому вдасться закінчити війну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ