Today.ua

В Іспанії перепоховають диктатора Франко

Кабінет Міністрів Іспанії схвалив декрет про перепоховання останків Франсіска Франка з мавзолею в Долині полеглих поблизу Мадрида. Про це повідомляє українська служба DW.

Про відповідне рішення повідомляє віце-прем'єр Іспанії Кармен Кальво. Такий крок уряду вона пояснює прагненням перетворити Долину полеглих на меморіал примирення. Родина Франко виступає проти перепоховання.

Прем'єр-міністр Іспанії соціаліст Педро Санчес оголосив про перепоховання в червні відразу після призначення на посаду. "Як усталена і європейська демократія, Іспанія не може дозволити собі символи, які розділяють іспанців", — заявив Санчес.

Ухвалений декрет повинний розглянути та затвердити ще парламент. Соціалісти розраховують, що лівопопулістська партія "Подемос", баскські націоналісти та прихильники незалежності Каталонії забезпечать голоси для схвалення документа.

Варто зазначити, що диктатор Франсіско Франко прийшов до влади у 1939 році в результаті громадянської війни в Іспанії. Базиліка в Долині полеглих була споруджена згідно з його наказом, де його поховали в 1975 році.

Нагадаємо, що до кінця цього року в Іспанії вперше побудують на державні кошти будинок для людей похилого віку з ЛГБТ-спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ