Today.ua

В “ДНР“ активно набирають на “службу“ колишніх зеків

Так звані "військкомати" на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей проводять набір на "контрактну службу", в тому числі за рахунок осіб, які раніше звільнялися від призову за станом здоров'я або мають судимість. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Так звані військкомати на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей намагаються забезпечити черговий набір на контрактну службу, в т. ч. за рахунок осіб, які раніше звільнялися від призову за станом здоров'я або мають судимість", - йдеться в повідомленні української розвідки.

Відзначається, що при цьому зросла кількість затриманих представниками "республіканських силових структур" чоловіків у віці від 18 до 60 років за порушення "комендантської години" і за іншими надуманими звинуваченнями з метою подальшого проведення з ними роз'яснювальної роботи, в тому числі шляхом фізичного впливу для "мотивації" проходити військову службу в підрозділах окупантів.

Слід зазначити, що особливий інтерес "силовики" проявляють до колишніх найманців, які раніше звільнилися через небажання продовжувати контракти з російським окупаційним командуванням.

Раніше повідомлялось, що бойовиків на Донбасі примушують отримувати російські паспорти за власні кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ