Today.ua

В день виборів ЦВК тричі інформуватиме про явку

Оперативну інформацію про явку на виборах президента України, що відбудуться цієї неділі, 31 березня, Центральна виборча комісія повинна повідомити тричі протягом дня голосування.

В Центрвиборчкомі повідомили, що дані про кількість виборців, які отримали бюлетені на дільницях, будуть передаватися в ЦВК згідно із затвердженим порядком.

Зокрема, ЦВК зобов'язана проінформувати громадськість про явку виборців на дільниці станом на 11.00, на 15.00 і станом на 20.00.

"ОВК в день голосування засобами ІАС "Вибори президента України" передає в ЦВК інформацію про кількість виборців, внесених до списку на виборчих дільницях на момент початку голосування, кількість виборців, внесених до витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування - не пізніше 10.00", - повідомили в ЦВК.

Після цього ЦВК отримає інформацію від ОВК про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях, станом на 11.00, але не пізніше 12.00; після цього Центрвиборчком буде проінформований про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях, станом на 15.00, але не пізніше 16.00 а остаточна інформація щодо явки виборців в день голосування буде відома о 20.00.

ЦВК надасть інформацію про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на дільниці на момент закінчення голосування, але не пізніше 21.30.

"Оперативна інформація після її отримання публікується на офіційному сайті Центральної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у ЦВК назвали головні ризики на виборчих дільницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ