Today.ua

В Чернівецькій області школярку не пустили на випускний через прихильність до УПЦ

На Буковині, в селі Задубрівка Чернівецької області, активісти нової Православної Церкви України заборонили випускниці 9-го класу приходити на випускний вечір через її прихільність до УПЦ. Про це повідомляється на офіційній сторінці центру інформації УПЦ в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, прихильниця ПЦУ Іванна Петей на батьківських зборах організувала голосування за те, щоб заборонити випускниці Христині Велущак і її матері бути присутніми на випускному вечорі.

Зазначається, що в результаті дев'ятикласниці довелося стояти осторонь, коли клас фотографувався. На випускний вечір вона також не піде.

Уточнюється, що раніше батьки учнів вже неодноразово заявляли в відомства районної та обласної освіти про систематичне порушення в школі прав віруючих Української Православної Церкви.

У прес-службі єпархії відзначають, що "в класах відбуваються молебні ПЦУ, розучуються молитви хору ПЦУ, хоча Церква відокремлена від державної влади і освіти в Україні".

Нагадаємо, 6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і Томос, який проголошує автокефалію. 9 січня документ про створення самостійної української церкви підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату. Після цього процедура отримання Україною церковної незалежності була офіційно завершена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ