Today.ua

“Узурпація влади“: У Зеленського хочуть змінити керівників НАБУ і САП

Юрист і військовий Ігор Лапін заявив, що команда глави держави Володимира Зеленського хоче замінити не тільки генерального прокурора, але і поставити нових людей на чолі НАБУ і САП. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

Лапін зазначив, що Руслан Рябошапка, який, як подейкують, може зайняти посаду Генпрокурора, не є абсолютно незалежною фігурою.

"Адже він вже прийшов з командою Зеленського. Відповідно, Рябошапку не можна назвати аполітичною людиною", - зазначив Лапін.

Також політик звернув увагу на те, як активізувалися останнім часом антикорупційні структури - САП і НАБУ. На думку Лапіна, це пов'язано з тим, що у Володимира Зеленського хочуть також замінити і керівників Антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Нинішній президент хоче тотально узурпувати владу. Тому атака на антикорупційні органи обов'язково буде здійснена, незважаючи на чинне законодавство. Питання в тому, з ким будуть боротися НАБУ і САП після зміни керівників? Добре, якщо дійсно з корупціонерами. Але ж їх можна використовувати і для розправи з неугодними політичними опонентами", - заявив експерт.

Раніше повідомлялося, що в партії "Європейська Солідарність" прокоментували обшуки НАБУ в компанії "Богдан", назвавши такі дії «брудною політичною технологією», спрямованої проти політсили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ