Today.ua

Уряд Зеленського в 2 рази збільшив фінансування фонду Марини Порошенко

Уряд Зеленського в 2 рази збільшив фінансування Українського культурного фонду (УКФ), який очолює Марина Порошенко. Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський пояснив, куди дружина екс-президента Петра Порошенка спрямує бюджетні мільйони гривень.

"Марина Анатоліївна багато зробила для того, щоб УКФ відбувся і успішно працював два роки... Ця організація справедливо вважається в суспільстві дуже якісною установою. Звичайно, є куди розвиватися і рости далі", - похвалив дружину Петра Порошенка Бородянський.

"Уже на 2020 рік ми вдвічі збільшили фінансування УКФ — на проєкти, які не стосуються кіно. Раніше ця цифра була 250 мі­льйонів гривень, на 2020 рік це буде 500 мі­льйонів"

У 2020 році найбільшу суму (майже 15 мільйонів) від фонду під керівництвом Марини Порошенко отримає фільм "Я працюю на кладовищі", який зняли за сценарієм автора однойменної книги Павла Белянського.

Творці українського мультсеріалу "Книжка-подорож. Україна" отримають майже 14 мільйонів гривень.

Ще один український фільм "Котик з палаючими очима" режисера Володимира Тихого отримає з держбюджету 8,9 мільйона гривень.

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський сподівається на те, що фінанси в 2020 році також будуть задіяні в кіновиробництві вітчизняних серіалів. Бородянський також повідомив, що його відомство розширило можливість подачі заявок.

"Раніше одна організація могла подавати одну заявку в УКФ протягом року. Зараз кількість таких заявок від об'єднань і творчих гравців збільшено до 30. Позитивну відповідь від Фонду можна отримати на п'ять проектів, які може реалізувати одна установа... Які конкретно проекти фінансувати, вибирає фонд", - розкрив деталі міністр культури Бородянський.

Раніше Марина Порошенко дала пораду Олені Зеленській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ