Today.ua

Уряд призначив Сергія Верланова головою ДПС

У середу, 8 травня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби як переможця конкурсу на посаду, який було оголошено 20 березня 2019 року в рамках реформи фіскальної служби.

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що податкова служба потребує прозорості та відкритості, як і митна служба.

"Завдання стоїть – організувати європейську службу: відкриту, прозору та доброзичливу до бізнесу", – підкреслив прем’єр.

В свою чергу, в.о. голови ДФС Олександр Власов повідомив, що наступними кроками після призначення очільника ДПС мають стати реєстрація ДПС як юридичної особи, переведення не менше 30% штатної чисельності працівників ДФС до ДПС та прийняття Кабміном розпорядження про початок роботи нової структури.

За його словами, відомство очікує продовження реформування.

"Це надзвичайно важкий, відповідальний процес, адже податковий блок забезпечує понад 49% всіх доходів держбюджету і 57% – зведеного", - наголосив Олександр Власов, який зазначив, що податківці знаходяться в постійному контакті з бізнесом.

Сам же Сергій Верланов у Фейсбуці розповів про ключові фактори, на які він орієнтуватиметься, займаючи нову посаду.

Серед них конструктивний діалог та довіра платників податків, інституційна підтримка Міністерства фінансів, експертна допомога міжнародних партнерів та ефективна взаємодія із іншими державними органами.

"Моя особиста задача (і мій найбільший професійний виклик) – зробити так, щоб успішне поєднання цих факторів стало імпульсом до створення в Україні якісної та ефективної податкової служби", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров просив суд заборонити Кабінету Міністрів приймати рішення про призначення очільника Державної податкової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ