Today.ua

Уряд планує зменшити ліміт на вартість міжнародних посилок

У Комітеті з питань податкової та митної політики активно обговорюють питання введення нового ліміту на безподаткові пересилання міжнародних відправлень.

Всі посилки дорожчі за 22 євро пропонують обкладати додатковим ПДВ, що  автоматично збільшить вартість будь-якої покупки в закордонних інтернет-магазинах мінімум на 30%. При цьому, нові зміни стосуватимуться не лише товарів з інтернет-магазинів, а й будь-яких поштових відправлень з-за кордону.

У грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект, який обмежує безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна. Ці зміни запрацюють з 1 січня 2019 року.

Логістичні компанії говорять про те, що такий закон призупинить імпорт товарів в Україну.

"Якщо цю норму не скасують, стане весь імпорт. І на цьому все закінчиться. І це буде не відповідальність «Укрпошти». Буде винний митник, який не захоче брати на себе відповідальність при підрахунку вартості посилок. Я заздалегідь всіх попереджаю: якщо весь аеропорт “Бориспіль” буде завалений міжнародними посилками в кілька шарів – це питання не до “Укрпошти”, це питання до тих, хто приймав цей закон», — попереджає генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Прихильники такої ініціативи аргументують своє рішення тим, що подібні обмеження давно діють в країнах ЄС, тому Україна, підписуючи Угоду про зону вільної торгівлі, також зобов’язана вводити нові правила. Наприклад, у 2016 році білоруси зменшили ліміт безподаткового пересилання з 200 євро до 22 євро, а вагу посилки з 31 кг до 10 кг.

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року "Укртелеком" підвищить тарифи на телефонний зв’язок.

Раніше повідомлялося, що «Нова пошта» підвищує тарифи до 25%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ