Today.ua

Уряд Гончарука підготував сюрприз українським водіям

Українські водії матимуть можливість відновити втрачені або викрадені посвідчення водія в режимі онлайн. Документи можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нововведення стосуються посвідчень нового зразка, що були видані українцям після 1 січня 2013 року.

За рішенням Уряду, який 15 листопада детально розглядав дане питання, перелік цифрових послуг буде поступово розширюватися. І водійські посвідчення і техпаспорт незабаром можна буде перенести у свій смартфон, не турбуючись про те, щоб не забути документи з собою. Крім того, українським водіям хочуть змінити систему замовлень автомобільних номерів. Тепер і ця процедура буде доступна в онлайн-режимі.

У нових правах, крім зазначеної раніше інформації, буде вказуватися група крові та резус-фактор водія. Нововведення запрацювало 19 жовтня 2019 року.

Після прийняття урядом Гончарука відповідних рішень громадянин, який реєструє автомобіль, буде отримувати свідоцтво про реєстрацію із обраним номерним знаком, який потім зможе замовляти у будь-якого виробника. Головне, щоб номерний знак відповідав державному стандарту.

Раніше повідомлялося, що українців штрафуватимуть за неправильне перевезення дітей в автомобілях. Законом передбачається впровадження штрафів у сумі 510 гривень за перевезення дітей молодше 12 років зростом менше 145 см без автокрісла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ