Today.ua

“Укрзалізницю“ звільнили від відповідальності за борги “Донецької залізної дороги“

"Укразалізницю" звільнено від відповідальності за борги "Донецької залізної дороги". Відповідний закон підписав президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави.

Так, президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, проведення антитерористичної операції".

Цим документом передбачається внесення змін до двох законів України: "Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" та "Про виконавче провадження".

У прес-службі президента наголошують, що впровадження закону посприяє узгодженню норм законодавства та реалізації тимчасових заходів щодо недопущення звернення стягнення на активи "Укрзалізниці" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, які розташовані на окупованій території Донбасу, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях, де органи державної влади наразі не здійснюють свої повноваження.

Нагадаємо, сьогодні Євгенія Кравцова, який виконував обов’язки глави "Укрзалізниці", призначили її керівником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ