Today.ua

“Укрзалізниця“ підвищує умови комфорту для пасажирів

У поїздах "Укрзалізниці" поступово зникнуть пір'яні та пухові подушки, а замість них з'являться гіпоалергенні, які легко чистяться. Також перевізник пообіцяв замінити старі матраци на нові, поліпшуючи таким чином умови комфорту для пасажирів. Така інформація з'явилася на офіційній сторінці компанії в Facebook.

"У минулому році придбано 7 308 таких подушок, 7 328 чохлів для матраців, 4 124 ковдри і 870 матраців", — йдеться в повідомленні УЗ.

Оприлюднена інформація суперечить данним електронної системи державних закупівель ProZorro, згідно з якими, у жовтні минулого року "Укрзалізниця" придбала 6 534 комплектів постільної білизни українського та азербайджанського виробництва на суму 1,069 млн грн., серед яких подушки, ковдри, рушники та постільна білизна.

У коментарях до публікації на Facebook українці скаржаться на підвищення вартості білизни з 30 до 50 грн і на якість нових подушок, які, за їх словами, "занадто плоскі". Також пасажири "Укрзалізниці" вважають, що потрібно замінити старі ковдри, а також стежити за чистотою у вагонах. Більшість громадян стверджують, що взагалі не зустрічали новинок у поїздах.

Нагадаємо, з 15 січня 2019 року "Укрзалізниця" підняла ціни на постільну білизну, чай, каву і питну воду. Також анонсувалося, що незабаром перевізник відмовиться від червоних килимових доріжок в поїздах і замінить їх спеціальним шумоізоляційним покриттям.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" пропонує розділити пасажирські поїзди на класи за рівнем комфорту і послуг, у відповідності з якими будуть встановлюватися різні тарифи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ