Today.ua

“Укрзалізниця“ змінює тарифи

«Укрзалізниця» змінює тарифи на використання своїх вагонів для перевезення вантажів. Для більшості видів вагонів такі тарифи зростуть, однак для деяких типів вагонів вартість оренди навпаки зменшиться. Про це повідомляють у прес-службі компанії.

Компанія «Укрзалізниця» зазначила, що тарифи на використання вагонів формуються в залежності від індексу цін виробників і вартості ремонту вагонів. За останні півроку ці показники майже не змінювалися, тому тарифи залишалися на рівні 2018 року.

«Проте вже за чотири місяці 2019 року вартість нового вагона збільшилася, зросла вартість ремонтних робіт і зазнав змін індекс цін промислових виробників. Тому виникла необхідність чергового перегляду вартості вагонної складової», — повідомили в "Укрзалізниці".

В «Укрзалізниці» зазначили, що для деяких видів вагонів тарифи на користування залишаться незмінними, а для деяких навіть зменшаться.

«За деякими типами вагонів розміри ставок збільшилися, але є деякі позиції, за якими вони не змінилися, або навіть зменшилися, наприклад, за використання автомобілевоза і критого вагона», — повідомив директор по економіці і фінансам «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

Раніше «Укрзалізниця» оголосила полювання на зачеперів. Зокрема, «Укрзалізниця» в Києві та області посилить патрулювання станцій, на яких часто бачать зачеперів, — «Київ-Пасажирський», «Дарниця», «Петрівка», «Київ-Волинський», «Фастів», «Біличі», «Ірпінь», «Бровари» та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ