Today.ua

Багаті будуть платити за бідних: “Укрзалізниця“ буде сама встановлювати ціни на квитки

"Укрзалізниця" хоче мати можливість самостійно встановлювати тарифи на пасажирські перевезення. Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

«Укрзалізниця» розраховує приступити до процесу поділу пасажирських тарифів на класи (мова йде про поділ пасажирських перевезень на три класи: комфорт, стандарт, економ. - Авт.) вже через півтора місяці - саме стільки необхідно часу Мінінфраструктури, щоб підписати відповідний документ, а Мін'юсту провести його реєстрацію", - заявив Євген Кравцов (на фото).

Глава "Укрзалізниці" також додав, що залізнична компанія має намір домагатися від уряду дерегуляції цін на пасажирські перевезення і права самій визначати вартість квитків у потягах преміум-класу.

За словами Євгена Кравцова, в новій концепції багаті будуть платити за бідних.

Також повідомляється, що з 1 квітня 2019 року вартість вантажоперевезень по залізницях має зрости на 14,1%.

Нагадаємо, у поточному році "Укрзалізниця” передбачає двоетапне підвищення вартості перевезень пасажирів, з 1 квітня - на 12 процентів та з 1 жовтня - на стільки ж.

Раніше повідомляли, що у січні 2019 року голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов отримав заробітну плату в сумі 830 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ