Today.ua

“Укрпошта“ готова доплачувати сільським листоношам за однієї умови

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що "Укрпошта" готова доплачувати сільським листоношам за однієї умови. "Укрпошта" пропонує місцевим громадам Київської області тримісячний пілотний проект по збереженню рівня зарплат для листонош в селах, які підпали під скорочення ставок зайнятості, якщо місцева влада зобов'яже збільшити обсяг споживаних послуг. За словами міністра Омеляна, "Укрпошта" готова протягом трьох місяців доплачувати тим працівникам в селах, у яких були зменшені ставки, якщо місцева влада візьме на себе зобов'язання допомогти компанії збільшити обсяги послуг і завантажити листонош роботою.

- Там, де відбулося скорочення ставок зайнятості листонош через падіння обсягів пенсійних виплат, підписки, торгівлі та поштового зв'язку, "Укрпошта" пропонує місцевим громадам загальний підхід, щоб вирішити цю проблему, - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Омелян також підкреслив, що Мінінфраструктури спільно з "Укрпоштою" готове підтримати ініціативу київських регіональних керівників і розробити законопроект, який дозволить місцевим громадам співфінансувати діяльність соціально важливих функцій, зокрема, "Укрпошти".

Нагадаємо, керівництво ПАТ "Укрпошта" заявило про скорочення штату на 30 відсотків відповідно до антикризового плану компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ