Today.ua

Україців не позбавлятимуть пільг і субсидій: експерт пояснив особливості закону про верифікацію

В Україні посилились панічні настрої у зв'язку із прийняттям закону про верифікацію виплат. В суспільстві з'явились побоювання, що держава може позбавити субсидій і пільг деяких громадян. На тлі цього експерт Олег Пендзин розповів про особливості закону про верифікацію та запевнив, що субсидіантів менше не стане.

Експерт наголосив, що закон не спрямований на зменшення числа субсидіантів. Крім того, верифікацію в Україні вже проводили, і вона жодним чином не вплинула на виплати українцям. Більш того, серед одержувачів субсидій і без того постійно проводяться перевірки правильності призначення пільг.

"У державі не може бути 100 реєстрів. Потрібен один реєстр одержувачів соціальних виплат. Власне, це питання є одним з наріжних каменів цього закону", - зазначив Пендзин.

Тим часом інші аналітики вважають, що закон є документом, спрямованим на встановлення соціальної справедливості. В рамках закону одержувачів пільг очікують відразу три перевірки.

Перша перевірка - під час подачі документів. На другому етапі пільговика перевірятимуть в процесі отримання грошей. На третьому етапі перевірка відбудеться вже після отримання виплат.

За словами Пендзина, людині можуть призупинити видачу різних виплат тільки в тому випадку, якщо вона спеціально надає неправдиву інформацію про себе. Якщо ж виникають інші проблеми під час перевірки документів, на цій підставі держава ніколи не зупинить виплати і буде продовжувати розбиратися в ситуації.

Раніше також повідомлялось, що Кабінет міністрів спростив процедуру призначення житлових субсидій деяким категоріям громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ