Today.ua

Україну засипало снігом: прогноз погоди на найближчі дні

Снігопад, який засипав Україну в ніч на 3 грудня, став причиною серйозних аварій. Синоптики попереджають, що погода в найближчі дні погіршиться.

https://youtu.be/ohlFJQj5BnI

https://youtu.be/pHuGIOpnLeA

"За ніч сталося 39 ДТП без постраждалих і 1 ДТП з потерпілими", – повідомили в Національній поліції.

https://youtu.be/skPaRZU-M3M

Водіїв закликають бути обережними та дотримуватися швидкісного режиму, безпечних дистанції та інтервалу, а також не виїжджати на дорогу на літніх покришках.

У мережі користувачі поділилися відеозаписами.

https://youtu.be/MrZWJJ8IY_8

За даними синоптиків, у деяких областях України очікується сильний вітер і снігопади з ожеледицею. Погодна ситуація продовжить погіршуватися протягом доби.

4 грудня морози збережуться. Відлига очікується лише з 5 грудня.

У п'ятницю в Україні очікується сонячна погода. Найтепліше буде в південних областях — до 8 градусів, в інших регіонах — до +4. Вночі та вдень без опадів. Вітер південно-західний.

На вихідних, 7 та 8 грудня в Україні синоптики прогнозують без опадів, сонячно. У суботу вночі найхолодніше буде на сході — до -3 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбань інформує, що похолодання та снігопади будуть характерні для другої половини грудня. Під кінець місяця в Україну прийдуть морози, тому на Новий рік буде холодно.

Горбань також прогнозує, що 28 та 29 грудня будуть снігопади, але зустріч Нового року пройде без опадів. 31 грудня середня температура вдень -3...-4 і -4...-5 вночі. Похолодання очікується на Різдво.

Today.ua раніше повідомляв, якою буде погода в грудні за прогнозом Укргідрометцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ