Today.ua

Україну замете снігом: синоптики попередили про різку зміну погоди

Сьогодні, 10 лютого, погода в Україні різко погіршиться. Про це повідомили українські синоптики з Укргідрометцентру.

На сайті Укргідрометцентру зазначено, що сьогодні, 10 лютого, оголошено штормове попередження по всій території України. В країні очікуються сильні пориви вітру, опади у вигляді мокрого снігу, а також хуртовини.

За даними синоптиків, погода в понеділок, 10 лютого, передбачає пориви вітру від 15 до 20 м/с, у Карпатських горах буде мокрий сніг та хуртовини (перший рівень небезпеки, жовтий), на території західних областей очікується сильний вітер (від 25 до 30 м/с), а на високогір'ї Карпат - від 35 до 40 м/с (другий рівень небезпеки, помаранчевий).

У західних регіонах країни стовпчики термометрів піднімуться до 8 градусів тепла, в центрі України очікується до 5 градусів вище нуля. Також синоптики прогнозують опади у вигляді снігу та дощу. Найхолодніше сьогодні, 10 лютого, буде на сході України - вдень очікується до 3 градусів нижче нуля, а вночі - до 16 градусів морозу.

В південних регіонах, за прогнозами, погода сьогодні буде без опадів, вдень очікується до 7 градусів морозу, а вночі - до -10 градусів.

У столиці вночі опадів не буде, вдень - мокрий сніг. Температура повітря в Києві вдень буде від 3 до 5 градусів тепла, вночі - від -3 до -5 градусів.

Нагадаємо, львівські бабаки, які традиційно передбачають час приходу весни в Україну, цьогоріч "напророчили", що вже скоро в країну прийде тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ