Today.ua

Україну накриють перші заморозки: синоптики розповіли про погоду на початок листопада

На початку листопада в Україні похолодає. Синоптики обіцяють нічні заморозки вже найближчої доби. У східних областях температура повітря вночі опуститься до 0...-2 градусів. При цьому перша декада місяця буде найтеплішою у листопаді.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у середу, 2 листопада, середня температура повітря становитиме від +7 до +12 градусів. Найтепліше синоптики передають у західних областях - вдень до +13...+16 градусів, уночі - від +4 до +6 градусів. На півдні країни також буде сухо та тепло - до +16...+19 градусів вдень та +5...+7 градусів вночі. У Києві очікується вдень +11 градусів, уночі стовпчики термометрів опустяться до +3. У центральних областях України прогнозується до +12 градусів вдень і +2...+3 градуси вночі. Опадів не передбачається на всій території України. Вітер північно-західний, 3-8 м/с.

В Укргідрометцентрі зазначили, що до 7 листопада погода в Україні буде малохмарною та сонячною. У середньому до +10... +15 градусів вдень та +3... +8 градусів вночі. Перший сніг очікується лише наприкінці листопада. Протягом усього місяця будуть перепади температур, але загалом третій місяць осені буде не холоднішим, ніж зазвичай.

Синоптики проаналізували, що жовтень цього року був теплішим, ніж багато попередніх років. Середньомісячна температура повітря в Києві склала 10,6 градусів, що вище за кліматичну норму на 2 градуси. Цьогорічний жовтень порадував українців "бабиним літом". Найтеплішим днем ​​було 18 жовтня, коли максимальна температура досягла 22,1 градусів, а найхолоднішим - 21 жовтня, коли температура опустилася до 0,5 рано вранці.

Раніше повідомлялося, що в ніч із 29 на 30 жовтня Україна разом з іншими європейськими країнами перейшла на зимовий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ