Today.ua

Україну накриє мокрий сніг: синоптик попередила про негоду

Погода в Україні в найближчі дні зміниться. За прогнозами синоптиків, у середу, 27 листопада, нашу країну накриє циклон, який принесе і потепління, і мокрий сніг.

Народний синоптик Наталка Діденко пояснила зміни погоди. За її словами, 27-го числа очікується різка зміна синоптичної ситуації. В цей день на півдні, сході, в багатьох центральних областях України очікуються опади, переважно дощ, однак місцями можливий мокрий сніг. Вітер прогнозується південно-східного та східного напрямків, 5-10 м/с, у Запорізькій та Донецькій областях пориви можуть досягати штормових значень, до 15-22 м / с.

У четвер, 28 листопада, синоптик прогнозує, що більшу частину України накриють дощі. На сході і півдні вдень потеплішає до +6 +7 градусів, у західних регіонах повітря прогріється до +9.

Синоптик також розповіла, що в Азовському морі бушує шторм. Острів Бірючий був відрізаний від материка, залишився без зв'язку та електроенергії. Людей довелося вивозити спеціальною технікою, яка здатна пересуватися по бездоріжжю.

Раніше Гісметео ошелешив українців прогнозом погоди, заявивши, що Україну очікує сніжний і морозний грудень. З 1 по 4 грудня буде мінусова температура, потім потеплішає. А з 12 грудня в Україні прогнозується справжня зима. 24 і 25 грудня можуть вдарити 15-градусні морози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ