Today.ua

Українцям ускладнили умови для поїздок до Росії

Вже з 1 березня 2020 року для українців буде ускладнено умови в'їзду в Росію. Так, відтепер українцям знадобиться закордонний паспорт, щоб потрапити на територію РФ. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 18 грудня, під час засідання Кабінету міністрів України, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта, але тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ", - зазначив Гончарук.

При цьому, за його словами, зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина - для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Що ж стосується громадян України, що в'їжджають назад з території Росії, Державна прикордонна служба здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не став би боротися за тих людей, які вважають себе росіянами.

"Ті, хто за Росію, можуть виїхати", – сказав Зеленський жителям ОРДЛО, які отримали “путінські паспорти”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ