Today.ua

Українцям нагадують про перехід на зимовий час: коли переводити стрілки годинника

Вже наступної неділі, 27 жовтня, в Україні відбудеться перехід на зимовий час. Стрілки годинника буде переведено на годину назад - відтак, ми будемо довше спати. Українці чекають, що перехід на зимовий час буде скасовано, але щороку їхні очікування не виправдовуються.

Під "скасуванням переходу на зимовий час" Мінекономрозвитку розуміє банальну сезонну зміну "часів": навесні скасовують зимовий час і вводять літній, а переведення годинників восени скасовує все назад.

Годинники українці цьогоріч українці переведуть в ніч на 27 жовтня. Це щороку відбувається в останню неділю місяця.

Більшість сучасних гаджетів, включаючи підключення до інтернету комп'ютери і ноутбуки, переведення годинників на зимовий час виконають самі. А час на годиннику в менш просунутій техніці (механічний годинник і годинник на мікрохвильовці, наприклад) коригувати доведеться власноруч.

Слід зазначити, що час відправлення в квитках на поїзди, літаки та автобуси вказується вже з урахуванням переведення годинників. А сам годинник на вокзалах (залізничних, автовокзалах, аеропортах) переходить на зимовий час автоматично.

Нагадаємо, сімейний лікар Сергій Єлшанський попередив, що в дні переходу на новий час організм переживає стрес, пацієнти скаржаться на скачки тиску, головний біль і слабкість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ