Today.ua

Українцям можуть заборонити виходити на вулицю через карантин: кому загрожує небезпека

Глава МОЗ України Максим Степанов заявив про те, що карантин в країні можуть посилити. Зокрема, це стосується столиці, де рівень захворюваності знаходиться на межі. З 10 червня розпочнеться четвертий етап пом'якшення карантинних заходів, однак в країні діє адаптивний карантин, а значить будь-які обмеження в будь-який момент можуть як ввести, так і зняти.

На даний момент Київ, а також Волинська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області не готові до виходу з карантину.

Степанов попередив, що по цілому ряду показників, пенсіонерам старше 60 років можуть порекомендувати залишатися вдома до тих пір, поки ситуація не покращиться. Вердикт щодо вирішення цього питання буде приймати Київська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на 9 червня, коронавірус в Україні пішов на спад. За останню добу зафіксовано 394 нових хворих, тоді як раніше статистика офіційно реєструвала 400-500 хворих.

З 10 червня в Україні офіційно запрацюють готелі, бази відпочинку і санаторії, тому українці можуть почати планувати свою відпустку і вихідні, а з 15 червня відкриються і міжнародні авіалінії, і всі бажаючі зможуть поїхати на відпочинок за кордон.

Нагадаємо, медики застерігають про небезпеку другої хвилі коронавіруса, яка буде більш небезпечною, ніж перша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ