Today.ua

Українцям безкоштовно роздають “євробляхи“: як отримати авто

Автомобіль на єврономерах в Україні тепер можна отримати безкоштовно. Про це розповів генеральний директор державного спеціалізованого електронного майданчика СЕТАМ Віктор Вишнів.

Роздавати українцям планують конфісковані раніше авто, які були вилучені у власників в рахунок держави, але не були продані за три сесії торгів. Такими машинами зможуть обзавестися лікарні, дитячі будинки, соціальні установи, військові частини, а також установи пенітенціарної системи, благодійні фонди, держоргани. Ці заклади за законом мають право на одержання транспортних засобів від держави.

Рішення про передачу автомобіля тому чи іншому отримувачу приймають спеціальні комісії, які створені в усіх областях України. За словами Вишньова, найчастіше техніку потребують військові частини, які знаходяться в зоні АТО. Військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують і переробляють.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з карантином ціни на б/у авто в Європі різко впали. Наприклад, в Німеччині "євробляху" можна придбати всього за 50 євро. І це не "убиті" автомобілі, на яких неможливо їздити, а цілком робочі "конячки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ