Today.ua

Українців з російськими паспортами не пускатимуть в країни ЄС

Європейські політики вже планують заборонити в’їзд громадянам України, які отримали російські документи за спрощеною процедурою. Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

Він розповів, що посли Євросоюзу обговорили видачу паспортів для українців на окупованих російськими терористами територіях. Вони доручили спеціальній комісії вивчити дане питання, щоб заборонити пропуск в країни Європи для них. Посли також розглядають варіант європейських санкцій у зв’язку з такою паспортизацією. Рікард Йозвяк заявив, що 7 країн Європи вже підтримують це рішення.

При цьому багато інтернет-користувачів не вірять в успішність заборони на нові російські паспорти. На думку коментаторів, головна проблема полягає в неможливості проконтролювати документи. До того ж, жителі ОРДЛО можуть зберегти український паспорт, отримавши фактично подвійне громадянство.

"Але це тільки якщо ці дебіли їхатимуть за цими російським паспортами. Але вони не ідіоти і їхатимуть за своїми українськими. Так точно, як кримчани на першому посту показують російський паспорт, а на другому – український. No problem", – пишуть в соцмережі.

Нагадаємо, з червня 2019 року Росія почала видавати паспорти жителям ОРДЛО за спрощеною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ