Today.ua

Українців вразили шаленими статками податківця часів Януковича

У часи Віктора Януковича Андрій Головач очолював Податкову міліцію в Міністерстві доходів та зборів. Він був дуже впливовою людиною.

На противагу Клименку та Януковичу, Головач не втік до Росії. Але два роки тому Генеральний прокурор Луценко урочисто повідомив, що Головача затримано і його звинувачують в розкраданні трьох мільярдів гривень через схему фіктивного відшкодування ПДВ.

Про це розповів Дмитро Гнап.

"Під час слідчих дій, у Головача виявили дорогі будинки під Києвом, численні розкішні квартири та цілий парк люксових автомашин. Крім того, під час обшуку в Головача правоохоронці знайшли ще й бюст Януковича, на який за словами генпрокурора Луценка, Головач, напевне, молився на ніч", — сказав Гнап.

Очевидно, Андрій Головач встиг обрости дорогою комерційною нерухомістю завдяки вкраденим із бюджету коштам.

Зокрема, він купив частину одного з найпрестижніших торговельно-розважальних центрів Києва — "Арену-Сіті", а також ціле елітне котеджне містечко під Києвом.

У часи Януковича-Клименка Головач, крім крадіжок бюджетних коштів, прославився ще й жорстоким терором бізнесу на посаді головного податкового міліціонера.

"І ось, коли Головач опинився за ґратами, громадськість завмерла в очікуванні жорстокого і законного покарання для нього. Втім, цей скандальний податківець так і не отримав реальний тюремний термін. За півроку він був випущений на свободу отримавши лише умовне покарання", — наголосив Дмитро Гнап.

Раніше повідомлялося, що меру Черкас вручили підозру від місцевої прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ