Today.ua

Українців нахабно обманюють з платіжками ЖКГ

Начальник Головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко заявив, що постачальники комунальних послуг масово обманюють українців, виставляючи їм у платіжках ЖКГ завищені рахунки за газ, тепло і воду. Представник Мін'юсту також повідомив, що відомство розробило звернення на постачальника певних послуг для того, щоб він роз'яснив, звідки в платіжці беруться додаткові кошти. В кінці звернення є вимога, щоб повернути ці кошти. Зразок такого звернення є і на сайті Міністерства юстиції, і на сайті Головного територіального управління Мін'юсту в Києві.

Чиновник розповів українцям, що робити.

"В інтернеті можна задати пошук, "як платити за чесною платіжкою"... або по проекту "Я маю право" можна вийти на посилання, як оформити відповідне звернення. Ми його розробили, не треба винаходити велосипед. В полях звернення міститься інформація – хто є постачальником послуги, яка послуга надається, дані безпосередньо заявника. Ви вписуєте ваші дані – ПІБ, адреса, квартира. Дуже бажано додати платіжки. Якщо є договір з постачальником послуг – також додати, – пояснює Куценко. - Це звернення треба відправляти на постачальника послуги – тепла, газу, гарячої води. В платіжці написано, кому ви оплачуєте. Зверху  - назва певного товариства з обмеженою відповідальністю. Там вказано код і адресу".

Нагадаємо, невдовзі українцям почнуть приходити нові договори на воду і опалення. Їх підписання є формальністю, і, швидше за все, їх складуть за замовчуванням, але в разі відмови підписувати документ можна залишитись без води і опалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ