Today.ua

Українці виявились найбіднішими європейцями

Українці виявилися найбіднішими громадянами серез всіх країн Європи. Про це свідчать дані дослідження GfK Purchaseing Power Europe 2019.

За даними експертів, середній наявний дохід після вирахування податків у одного жителя України складає 1830 євро.

В Європі це показник у вісім разів вище - 14 739. Дані наведено за 2019 рік.

Найвищі доходи, за підрахунками фахівців, у громадян країни Ліхтенштейн. Там цей показник в 4,5 рази вище, ніж середній по Європі і становить 67,5 тисячі євро. На другому місці - Швейцарія (42,1 тис. євро). Люксембург замикає цю трійку лідерів. В країні середній дохід її жителя становить 35,1 тис. євро.

Нагадаємо, в цьому місяці в Україні відповідно до закону про індексацію громадянам перерахують заробітні плати. Після перерахунку бюджетники отримають надбавку до зарплати в розмірі 214,75 грн вже у жовтні.

Розмір доходу громадян пов’язують з індексом споживчих цін. Індексація заробітної плати передбачає перерахунок суми виплат з урахуванням інфляції. Індексація в Україні регулюється законом №1282-ХII, згідно з яким індексації підлягають: зарплата, пенсії за віком, стипендії, аліменти, пенсія по інвалідності, компенсації за травму на виробництві або хвороба, виплати по безробіттю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ