Today.ua

Українці все ще отримують зарплати “в конвертах“ та не знають про сплачувану суму податків

В Україні не втрачає актуальності видача зарплати працівникам "в конвертах". Це робиться для того, щоб уникнути необхідності сплати податків.

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", протягом останнього року в Україні 13% працівників отримували зарплату "в конверті".

При цьому найчастіше про отримання зарплати "в конверті" повідомляла молодь і люди середнього віку, які бажають мати свою справу і зайняті в приватній сфері.

Згідно з результатами дослідження:

При цьому половина опитаних відповіли, що знають про суму податків, яку вони сплачують державі щомісяця при отриманні зарплати/прибутку, майже 30% - не знають, а кожен п'ятий сказав, що не отримує зарплати/прибутку.

За даними соціологів, більш знайомі з величиною податків - молодші і люди середнього віку з високим рівнем доходів, а також підприємці і ті, хто бажає мати свою справу.

Раніше повідомлялось, що в Україні середня заробітна плата досягла рівня 10 687 гривень. Також стало відомо, що в Україні вже у 2020 році очікується черговий перерахунок середніх зарплат, які, як правило, збільшуються приблизно на 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ