Today.ua

Українці відсьогодні можуть подорожувати до Таїланду без віз

Починаючи з 14 квітня, громадяни України можуть подорожувати до Таїланду з туристичною метою без віз. Про це повідомили у Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, для поїздки строком до 30 днів достатньо мати закордонний паспорт (біометричний або небіометричний). Для перебування на території Таїланду строком більш ніж 30 днів, незалежно від мети подорожі, необхідно отримати візу у відповідному дипломатичному представництві або консульській установі.

У дипвідомстві також нагадали, що подорожуючі мають дотримуватися законодавства іноземної держави під час перебування на її території та обов'язково мають бути застраховані.

Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook привітав українців з отриманням безвізу до Таїланду та додав, що кількість країн для вільних подорожей для українців стрімко збільшується.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року в Україні запроваджено централізоване оформлення Е-віз громадянам 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення. Документи на Е-візу можна подати у будь-який зручний час, без відвідування консульської установи.Час оформлення такої візи - до 9 робочих днів, вартість - $85, строк дії - 30 днів.

Як повідомлялося, з 2 листопада офіційно запрацював безвізовий режим України з Катаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ