Today.ua

Українці перетворили “Таврію“ на електрокар (відео)

У Дніпрі троє ентузіастів перетворили вантажну "Таврію", що їздила на бензині, на економічний та екологічний транспортний засіб. Українські розробники відзначають, що максимальна швидкість електрокара не розчарувала – близько 100 км/ч. Переобладнання "Таврії" на електрокар обійшлося близько 90 тисяч гривень, які повинні окупитися вже за півтора року. Відзначається, що саморобний електрокар вже офіційно зареєстрували.

За словами автомобілістів, заряду батареї "електротаврії" вистачає на 150 км. Розробники відзначають, що максимальна швидкість не розчарувала – близько 100 км/год. Таким можуть похвалитися далеко не всі китайські аналоги. На підготовку проекту саморобного електрокара у ентузіастів пішло близько трьох місяців підготовки і ще чотири – на зборку. Після тестів автомобілісти зареєстрували авто у державному авто-транспортному проектному інституті та в Сервісному центрі МВС.

У перспективі чоловіки з Дніпра, можливо, почнуть виробляти такі ж автомобілі на замовлення.

"Ми намагалися зробити так, щоб всі наші конструкторські рішення, напрацювання ми могли запропонувати звичайним людям", - сказав один із авторів "електротаврії".

Автомобілісти зізналися, що черпали натхнення та інформацію на YouTube, а вже потім шукали потрібні комплектуючі в Україні.

 Нагадаємо, в Україну прибула партія індійських автомобілів Bajaj Qute, які вважаються найдешевшими у світі. Ціна Qute — близько 4 000 доларів (понад 140 тисяч гривень). В компанії MotoMania, що є офіційним дилером Bajaj Qute, вважають, що найдешевше авто знайде свого споживача на українському ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ