Today.ua

Українці отримають нові платіжки без урахування субсидій

Українці вже в листопаді отримають квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко заявив, що нововведення пов'язане з початком другого етапу монетизації субсидій. Нагадаємо, перший етап монетизації тривав з початку 2019 року. З 1 жовтня заробила повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує субсидію або пільгу, буде отримувати їх грошима.

"Починаючи з платіжок за жовтень усі пільговики і субсидіанти будуть отримувати повний розмір платіжки без урахування пільг", - сказав заступник міністра соцполітики Музиченко.

Відзначається, що перерахунок будуть проводити органи соціального захисту населення. Після розрахунку органи соцзахисту самостійно перераховують кошти субсидій або в "Ощадбанк", щоб він оплатив комунальні послуги відповідного пільговика, або при бажанні пільговика на зазначені ним реквізити, щоб отримати кошти і сплатити комунальні послуги самостійно.

Відомо, що у даний час більше 95% пільговиків отримують субсидії у безготівковій грошовій формі – через "Ощадбанк".

Today.ua раніше писав, що українцям приходять квитанції із завищеною сумою до оплати. Завищені рахунки присилають облгази. Енергетичний експерт Марія Яковлєва заявила, що споживачі, які отримують донарахування з використанням коефіцієнтів коригування показників лічильників з метою узгодження їх зі стандартними умовами, не повинні нічого платити, крім тарифу на розподіл газу. Донарахування — протизаконні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ