Today.ua

Розмір субсидії можна дізнатися в інтернеті

Тепер сім'ї можуть онлайн дізнатися про розмір вже призначених субсидій. Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій. На сайті subsidii.ioc.gov.ua досить ввести свою поштову адресу і дізнатися, чи призначена сім'ї субсидія. І навіть уточнити її розмір в опалювальному і неопалювальному сезонах.

Нагадаємо, всі, хто звернувся вперше за субсидією в 2019 році, беруть участь у безготівковій моделі монетизації. При призначенні субсидії їм спочатку відкривають рахунок в "Ощадбанку", куди держава перераховує суму субсидії. Розрахунки за спожиті послуги цих осіб також здійснює "Ощадбанк". При цьому "Ощадбанк" за допомогою SMS-повідомлень інформує сім'ю про те, що гроші субсидії надійшли на рахунок, банк провів оплату і скільки залишається заплатити за комуналку.

За результатами опалювального сезону, якщо сім'я економила ресурси, залишок невикористаної субсидії їй виплатять готівкою через той же "Ощадбанк".

- Після того як людина оплатила свою частину, після закінчення опалювального сезону зекономлені гроші зі спеціального рахунку будуть перераховані на звичайні рахунки. І люди зможуть використовувати їх на свій розсуд, - пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева. - Чим більше заощадять - тим більше отримають грошей.

Відзначимо, що комісію за обслуговування персональних рахунків субсидіантів "Ощадбанк" брати не буде.

Пенсіонери, які отримують пенсію на пошті, субсидію зможуть отримати там же: через установи "Укрпошти". Ті, хто отримує пенсію в "Ощадбанку" або будь-якому іншому уповноваженому банку, можуть отримати субсидію на свою пенсійну картку в цьому ж банку. При цьому сума нарахованої пенсіонерам субсидії повинна надійти одночасно з пенсією - з 4 по 25 березня.

Для тих, у кого виникли питання з приводу оформлення житлово-комунальних субсидій, працює урядова гаряча лінія за номером 15-45 (безкоштовно та цілодобово зі стаціонарних і мобільних телефонів). Додаткові консультації можна отримати в контакт-центрі "Ощадбанку" по телефону 0-800-210-800.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ