Today.ua

Українці хочуть бачити Порошенка за ґратами, - політолог

Політолог Володимир Фесенко вважає, що українці хочуть бачити Петра Порошенка за ґратами. На його думку, в суспільстві існує запит на кримінальне переслідування п'ятого президента України. Today.ua вже писав про те, що стосовно екс-президента Порошенка та інших високопоставлених чиновників порушено більше десяти кримінальних справ, які веде Державне бюро розслідувань (ДБР).

- Є суспільний запит на те, щоб посадити Порошенка, - каже відомий український політолог Володимир Фесенко. - Можливо, про це неприємно говорити чи чути, але це об'єктивна реальність. Я знаю, що така інформація є. І в команді Зеленського про це знають.

Також стало відомо, що Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка приступив до вивчення матеріалів справи щодо підозри ДБР розслідувань щодо колишнього президента Петра Порошенка.

Today.ua раніше повідомляв, що Державне бюро розслідувань допитувало Петра Порошенка у справі про інцидент у Чорному морі 25 листопада 2018 року, коли росіянами були захоплені українські військові кораблі. Ще одне питання, яке цікавило ДБР, — подробиці процесу націоналізації ПриватБанку в 2016 році. Нагадаємо, Петро Порошенко, справи проти якого розслідує ДБР, терміново покинув Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ