Today.ua

Український уряд ухвалив ще одне рішення щодо курсу на НАТО і ЄС

Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента про роботу органів влади у відповідності з курсом держави на інтеграцію в Євросоюз і НАТО. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Очікується, що дане рішення Кабміну забезпечить реалізацію курсу України на членство в Євросоюзі і НАТО після того, як його закріпили в Конституції. Президентський указ дозволить визначити пріоритетні завдання для органів державної влади щодо вступу до Європейського Союзу і НАТО. Крім того, проект указу передбачає підготовку плану по реалізації цього курсу.

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко зявила, що питання вступу України до НАТО не потребує проведення жодного референдуму.

"До речі, вступ до НАТО не потребує жодного референдуму. На відміну від вступу до ЄС. Для мене заяви про референдум по НАТО і автономію Макєєвкі-Горлівки і тд – з однієї методички”, - сказала Геращенко.

Як відомо, 7 лютого 2019 року народні депутати остаточно затвердили в Конституції України зміни щодо курсу України на ЄС та НАТО. За проект змін до Конституції, автором яких є Петро Порошенко, в другому читанні проголосували 334 депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ