Today.ua

Українським водіям заборонили “ходити наліво“: деталі важливого рішення

В Україні в цілях зниження кількості ДТП вирішили заборонити крайні ліві повороти на дорогах з щільністю руху більше 11 тисяч автомобілів на добу. Замість них з'являться багаторівневі розв'язки. Автомобільний портал Autonews.ua повідомляє, що традиційно ліві повороти вважаються найбільш небезпечними.

За офіційними даними поліції, на великих автошляхах відбувається більше чверті всіх ДТП. Тому чиновники вирішили «забанити» крайні ліві повороти на найжвавіших трасах: багаторівневі розв'язки безпечніше.

На менш жвавих трасах з щільністю руху 5-11 тисяч автомобілів на добу передбачені кільцеві розв'язки і безпечні ліві повороти, а для ще менш жвавих трас — кільця і віднесені ліві повороти.

Фахівці вважають, що таке ранжирування має стати більш безпечним.

Нагадаємо, нещодавно в Україні звузили крайні ліві смуги на дорогах вищої категорії з 3,75 м до 3,5 м, як у Європі. Це зроблено з метою поліпшення безпеки на дорогах.

Раніше ми писали, що з 1 липня 2019 року в Україні починають діяти паркувальні талони нового зразка. Так, у столиці талон на місяць для всіх зон коштує 630 гривень, у II і III зоні – 441 гривень, у III зоні – 315 гривень. Абонемент на квартал – 1465 гривень з можливістю користування будь паркуванням протягом трьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ