Today.ua

Український білий хліб є найдешевшим в Європі після польського

Експерти Української асоціації постачальників торговельних мереж, грунтуючись на даних українських і закордонних інтернет-магазинів, порахували, яку суму доведеться віддати за кілограм хліба у вітчизняних та європейських торгових мережах. Про це повідомив Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, передають «Українські новини».

"В Україні найдешевший білий хліб ми знайшли по 28 грн/кг. В той же час у Литві найдешевший був 44 грн/кг. У Польщі хліб стартує від 27 грн/кг, тобто дешевше, ніж у нас. В Естонії менше, ніж за 39 грн/кг не знайдете, а в Румунії - від 38 грн. Угорський супермаркет пропонував білий хліб від 34 грн/кг", - повідомив Дорошенко.

В Україні білий хліб стартує від 28 грн/кг, в той час як у Польщі - від 27 грн/кг. При цьому найдешевший чорний хліб в Україні коштував на цьому тижні 28 грн/кг, а в Литві - 13 грн/кг. Польська мережа пропонувала хліб від 45 грн/кг, естонська - від 28 грн/кг, румунська - від 41 грн/кг, а угорська - від 58 грн/кг.

"Як бачимо, середня вартість хліба в Україні і у найближчих сусідів вже майже зрівнялася. І це погано. А добре, що далі рости нікуди. Тому в 2019 році ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх ціновий категорій, яке буде йти врівень з інфляцією", - підсумував Дорошенко.

Нагадаємо, до кінця року ціни на хліб в Україна в середньому зростуть на 10%.

Раніше повідомлялося, що протягом січня-травня поточного року ціна на хліб в Україні  зросла на 18,4%. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ