Today.ua

Українські заробітчани потрапили у рабство в Польщі

Польські та українські правоохоронні служби виявили в Великопольському воєводстві Польщі підпільну фабрику з виробництва сигарет, на яку змушували нелегально працювати українців. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Зазначається, що серед працівників нелегального підприємства виявилося дев'ять українців і п'ятеро молдаван. На батьківщині їм обіцяли легальну роботу в Польщі, але після приїзду на чужину в них відібрали документи, телефони та особисті речі. Опинившись буквально в рабському положенні, вони навіть не мали змоги зв'язатися з рідними.

Українці і молдавани знаходились у трудовому рабстві більше місяця.

На кустарному виробництві були виявлені 13 тонн тютюну і більше тисячі ящиків фальшивих сигарет, вартість яких оцінюється більш ніж на 2 млн євро.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович повідомив, що на польську економіку працюють два мільйони українських заробітчан.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що за перше півріччя 2018 року заробітчани перерахували своїм рідним з-за кордону 6,5 млрд доларів, і ці кошти повинні обкладатися податком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ