Today.ua

Українські військові показали два збитих на Донбасі російських безпілотника

Українські військові продемонстрували два фрагмента російських безпілотників, збитих українською армією на Донбасі. БПЛА продемонстрував представник України в робочій групі з питань оборони і безпеки ТКГ, генерал Валерій Бондар під час засідання групи депутатів "Мінська майданчик".

Бондар акцентував на тому, що ці безпілотники є російською розробкою, і, отже, їх не було в озброєнні колишнього СРСР, і не може бути в озброєнні України.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що ці БПЛА також є доказом присутності росіян на окупованій території і шпигунства РФ в Україні. Відзначається, що збитими безпілотниками є російські моделі "Орлан-10" і "Елерон-3СВ".

Дальність роботи "Орлан 10" становить до 120 км в керованому варіанті і близько 650 км в автономному режимі. А дальність роботи "Елерон-3СВ" становить 25 км в керованому режимі. Він був збитий 28 лютого над Новолуганським, коли терористи коректували обстріл міста.

Раніше ці два фрагменти безпілотників були продемонстровані також спостерігачам ОБСЄ. Наразі Україна чекає реакції від ОБСЄ.

Нагадаємо, українські військові на Донбасі знищили склад боєприпасів російських окупантів: склад палав майже добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ