Today.ua

Українські пасажири понад дві доби не можуть вилетіти з Італії: що сталося

В Італії українські пасажири вже понад дві доби не можуть вилетіти до Києва. Про це повідомив юрисконсульт Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine) Володимир Біленко.

За його словами, українські пасажири авіакомпанії Ernest Airlines в зв'язку з боргами авіакомпанії перед Міжнародним аеропортом "Київ" вже дві доби не можуть вилетіти з Італії до столиці України.

"Поки всі експерти зайняті розслідуванням авіакатастрофи МАУ в Ірані, наші громадяни - 160 пасажирів - не можуть вже дві доби вилетіти з Італії додому", - написав він.

Посилаючись на дані Хендлінгової компанії в аеропорту Неаполя, він повідомив, що Міжнародний аеропорт "Київ" не приймає літак через борги.

Джерело в аеропорту також підтвердило наявність заборгованості авіакомпанії за обслуговування повітряних суден перед аеропортом.

За словами юрисконсульта, спочатку був скасований рейс Ernest Airlines з Одеси та інших міст в Рим, людям запропонували вилетіти рейсом Неаполь-Київ, однак пасажири не можуть вилетіти і з Неаполя.

"Рейс повинен був полетіти 9 січня о 15.00, потім о 17.00, потім о 21.00. В результаті людей розвернули біля гейта, сказали забирати валізи, рейс скасовано. Довго вирішували з розселенням, і хто буде за це платити. Сьогодні, 10 січня, рейс мав вилетіти о 9.00, всі знову дійшли до гейта, і знову рейс скасували. Коли буде виліт - незрозуміло. Люди відмовляються йти від гейта", - повідомив він.

Нагадаємо, нещодавно стала відома причина катастрофи українського літака в Ірані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ